Om Alpha

Alpha Norr är en del av Alphakonceptet där kurser i kristen tro hålls i hela världen.

Alpha och Alpha Online?

Alpha är en kurs som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Alpha hålls på caféer, universitet, i hem och i kyrkor. Den finns även online. Ingen Alpha är den andra helt lik, men generellt så har den tre saker gemensamt: Gemenskap, föredrag och ett gott samtal.

Den digitala Alpha kursen på zoom är gratis. Vill du gå en Alpha kurs i en kyrka nära dig, betalar du vanligtvis endast ett självkostnadspris för en måltid eller fika. Själva kursen är gratis.

01.

Utforska frågor

Varför finns jag, vad är meningen med livet och finns det en Gud som hör om jag ber? Vill du utforska dessa frågor och mång andra av livets stora frågor, är Alpha online helt rätt för dig.

02.

Föredrag på film

Varje tillfälle består av en film och sedan ett samtal mellan deltagarna där du får lyssna och bidra så som du själv önskar.

03.

Kurstillfälle

Anmäl dig till en kurs, som är en gång i veckan, så får du helt kostnadsfritt, delta i en social mötesplats, där alla frågor, synpunkter och åsikter är välkomna.

04.

Kyrkor

Alpha online arrangeras av olika lokala kyrkor runt om i Sverige och du kan söka och se om det finns någon på din ort eller nära dig.

Du är erbjuden att vara med!

De tre huvuddelarna i Alpha

Gemenskap

Föredrag

Ett gott samtal


Kurser över hela världen

Alphakursen är översatt till 100 språk och över 24 miljoner har gått kursen.

Filmserien

2016 introducerades Alpha-föredragen som en filmserie som även finns på svenska.

Gratis

Kursen är vanligtvis gratis och man betalar bara en självkostnad för mat och kursmaterial.

Säkert att fråga

Alla frågor är välkomna – det är en del av själva kursupplägget.

Varukorg
Scroll to Top